Skip to main content

Tomatkalender 2023, lucka 4, Golden Bumble Bee

Bra salladstomat, står det ibland i beskrivningen och då brukar man mena att det är en extra tunnskalig sort, med kort hållbarhet. En tomat att plocka och stoppa direkt i munnen eller låta landa i dagens sallad helt enkelt.

 

Golden Bumble Bee, är en typisk salladstomat med tunt skal och en riktig godistmat, saftig med mycket sötma men ändå välbalanserad, cocktailstorlek. Till och med namnet är träffande och så poetiskt. Gulrandig liksom humlan. Undrar hur nöjd upphovsmannen kände sig efter att ha kommit på det? Tunnskaliga tomater är extra känsliga för kraftiga väderomslag, häftiga regn, ojämn vattning och kyla eftersom det lätt får skalet att spricka,  därför brukar jag alltid ha salladstomaterna i växthus och inte precis i värsta draget från dörren. Högavkastande, tjyvas och uppbindes. Den som har gott om plats kan spara tre huvudstammar eftersom plantan klarar att bära fram, men det blir förstås en jättebuske som är svår att stötta och binda upp.

Tigerella är likvärdig, men kanske mer känd.

-0O0-

En kommentar under inlägget med mejladress är lika med en lott i dragningen på lille julafton och vinnarna av fem valfria frösorter presenteras på julafton.  Jag kommer också att dra en vinnare från facebock / instagram. Det är helt okej att öka sina chanser och lämna kommentarer överallt. Utlottningen gäller 2023.

Länk till Frölistan med fler mumsiga tomater
Facebook
Instagram

 

anette brunsell, ätliga trädgården, cocktailtomat, godsitomat, golden bumble bee, salladstomat, Tigerella, tomatkalender

Comments (5)

Kommentarer inaktiverade.