Skip to main content

Reportage och kurs

ALLERS TRÄDGÅRD

Denna säsongen kan ni inte bara följa mitt odlande här utan jag har också fått i uppdrag att hålla odlingsskola i tidningen Allers trädgård med början i nummer 4 som finns i butik nu. Ett av knepen för att få ut mesta möjliga av sin pallkrage kallas serieodling och handlar om att ta tre, fyra skördar i samma låda genom rätt växtval och skötsel. Hoppas kunna skicka med en hel del andra tips också.  Sen blir det ytterligare tre nedslag bland lådorna efter hand under sommaren. Detta är lite av en utmaning för mig som är van vid större bäddar, men väldigt kul och sporrande.


Det är enkelt och smidigt att komma igång med odling i pallkrage, men lite knepigare att sköta än en större bädd på friland eftersom det går superfort att värma upp och torka ut denna relativt lilla yta. Positivt när det gäller att komma igång tidigt som redan i mars här i zon 4 och för att odla värmekrävande växter som sötpotatis, jordmandel, tomater och kryddor. Även alla andra grödor drivs förstås på ordentligt. Så länge det går att hålla jämn takt med vattningen växer det utan dess like.

Jag planerar några inlägg här också om jord, växtval och vattning och i juli ska vi riktigt frossa i allt gott från pallkragen.

 

KURS

Vi bygger odling i pallkrage från grunden och lär oss maxa skörden genom rätt jord, växtval, placering, skötsel och serieodling i sköna Villa Frescos trädgård, Tolg utanför Växjö. Vi håller till största delen till utomhus med praktiskt arbete. Inspirerande föreläsning, kaffe och lunch ingår, cirka 4 timmar, 695 kr.
Första datumet blev snabbt fullbokat så vi har lagt till söndagen den 19 april kl 9- ca 13. Bindande anmälan genom swish Klockaregårdens trädgårdsbutik 1233886223
Välkommen!
/Anette och Kerstin
anette.brunsell(at)gmail.com
kerstin(at)klockaregarden.se

Comments (9)

Kommentarer inaktiverade.