Skip to main content

Vattna med snö

 

Jag försöker komma ihåg att titta till krukor, nysådder och övervintrare i garage och växthus åtminstone en gång i veckan och vattna där det behövs. Snö är perfekt att använda till krukor där jag vill att vattnet ska smälta långsamt, som blomlökarna i kallväxthuset eller den övervintrande purjon.

 

 

Purjon flyttade in till kallväxthuset innan jul. Jag grävde upp dem från landet och planterade helt enkelt om dem här. De växer egentligen inte under vintern men jag tycker de håller sig fräschare så här än om jag bara skulle förvara dem i en hink i nåt svalt utrymme. De som inte hinner ätas upp kommer att börja växa till våren och är trevliga att plantera ut igen lite här och där. Bladen brukar bli ganska fula, men plantorna är lätta att gömma bland övrig grönska för framåt sommaren kommer en hög stängel med desto vackrare blomma som står länge och går att torka. Det är också ett bra sätt att samla nytt utsäde.
För att de ska må bra bör de inte torka ut alltför hårt men inte heller stå för fuktigt. Därför är det ett perfekt att skotta på snö som får smälta ner långsamt när solen tittar fram.

 

 

Även vintersådderna av ätliga perenner och prydnadsväxter får lite snö. Småkrukorna står i större lådor med hål i locken, så en viss nederbörd kommer ner, men de behöver ändå tillsyn och ibland lite extra blöta.

 

anette brunsell, ätliga trädgården, förgro lökar, förvara purjolök, spara purjolök, vattna lökar, vattna med snö, vattna på vintern, vintersådd

Comments (9)

Kommentarer inaktiverade.