Skip to main content

Tomatkalender2023, lucka 18, Midnight sun

En av sommarens bästa sorter var underbara Midnight Sun, ett vackert oxhjärta.

Oxhjärtan är en typ av hjärtformade bifftomater med spets. Ofta är de också köttigare än vanliga bifftomater och kan lika gärna kallas pastatomater. Fröhusen är minimala och matigheten maxad. Att en tomat passar in i olika fack är inget ovanligt, oxhjärta beskriver formen och pastatomat användningsområdet, sortnamnet säger dessutom nåt om färgen.

Midnight Sun på 200-300 gram är en av de vackraste som startar som ljust gul för att sen djupna och bli mer orangeröd om man inte hinner skörda, solnedgångens färger. Smakerna är som mest välutvecklade och fruktiga i de ljusgula stadiet. Himmelskt god är ingen överdrift och ett perfekt mellanmål att ta med i fikakorgen till stranden eller avnjuta solvarma i skuggan under stora trädet. Man äter rakt av som ett äpple.

På grund av köttigheten är detta också en sort som passar särskilt väl att grilla eller koka till marmelad, chutney, såser och röror.

Utvecklad i Kanada för lite tuffare klimat, men jag har den helst i växthus där det är enklast att binda upp. Högväxande, tjyvas.

-0O0-

En kommentar under inlägget med mejladress är lika med en lott i dragningen på lille julafton och vinnarna av fem valfria frösorter presenteras på julafton. Jag kommer också att dra en vinnare från facebock / instagram. Det är helt okej att öka sina chanser och lämna kommentarer överallt. Utlottningen gäller 2023.

Länk till Frölistan med fler roliga sorter
Facebook
Instagram

 

 

 

adventskalender, anette brunsell, ätliga trädgården, Bifftomat, julkalender, Midnight Sun, Oxhjärta, Pastatomat, tomatkalender 2023

Comments (9)

Kommentarer inaktiverade.