Skip to main content

Tomatkalender 2023, lucka 20, ZOLOTOY POTOK

Pastatomater är en grupp tomater med mycket köttighet som lämpar sig extra bra till matlagning eftersom man inte behöver reducera såsen lika mycket som en sort med mycket mer vätska. De lämpar sig av samma anledning extra bra att torka. Oxhjärtan är också köttiga och bra som pastatomater, men är inte lika lämpliga att torka med tanke på sin storlek.

Klassiska pastatomater är ofta mer eller mindre avlånga, en del riktigt långa som Raketa på uppemot 12 cm.

 

Men nu tänkte jag koncentrera mig på superfavoriten Zolotoy Potok, som är en gul plommontomat på cirka 60-80 gram och 6-7 cm lång, mycket söt och god att äta direkt från busken, vilken inte alls är fallet med alla pastasorter, levererar tidigt, mycket och länge på ca 80 cm hög buske. Klarar sig hyggligt även en lite svalare sommar och är ganska sjukdomsresistent. Troligen ryskt ursprung.

 

-0O0-

En kommentar under inlägget med mejladress är lika med en lott i dragningen på lille julafton och vinnarna av fem valfria frösorter presenteras på julafton. Jag kommer också att dra en vinnare från facebock / instagram. Det är helt okej att öka sina chanser och lämna kommentarer överallt. Utlottningen gäller 2023.

Länk till Frölistan med fler trevliga sorter
Facebook
Instagram

 

adventskalender 2023, anette brunsell, ätliga trädgården, julkalnder, pastatomater, plommontomater, tomatkalender 2023, zolotoi potok, zolotoy potok

Comments (6)

Kommentarer inaktiverade.