Skip to main content

Studiecirkel Coronastajl

 

Skärm och Zoom i all ära, men inget går ändå upp mot att träffas i verkliga livet även om man bara får vara åtta. Efter konstens alla regler träffades vi tre gånger hos mig i samarbete med Studieförbundets Vuxenskolan  med temat Odla tomater hemma. Det hela började med att jag var ganska uttråkad och gick en digital cirkelledarutbildning. Examensarbetet var en funktionell arbetsplan på minst 3×3 timmar och vips hade jag lovat bort mig som cirkelledare.

 

Vika odlingskrukor i olika storlekar visade sig vara lite knepigt

 

Det sista innan cirkeln lades ut i katalogen, var att gå igenom en Corona-tjecklista tillsammans med SV:s verksamhetsutvecklare och få godkänt på toalett, spritning, vattenkranar, tak vid dåligt väder, storlek på garage, avstånd, praktiskt arbete i stationer m.m. Bra att vara försiktig, men väldigt mycket mer arbete med planering; att det inte skulle bli trångt när jag visade olika moment, att jobba två och två eller ensam vid stationer. Deltagarna fick klä sig varmt och stå ut med tre kalla aprilkvällar, men höll ändå både humör och entusiasm uppe.

 

Värma armeringsjärn i grillen för att smälta hål i plastlock

 

 

Ett litet minidrivhus klart till de nya tomatsådderna

 

Lena har blandat egen jord och planterat. Andra klipper sly för att göra tipis som stöd till busksorterna

 

Heta ämnen som vi återkom till flera gånger var just jord och gödsling och det blev en hel del aha-upplevelser bland deltagarna tror jag. Det kommer separata inlägg efter hand om detta.

 

 

Avslutning i garaget med olika tomatprodukter och blandad sallad på fleråriga växter. För att få till ett tillräckligt stort bord satte jag ihop två torgställningar och dukar råkade jag ha sen tidigare. Här hade vi också ett par bildvisningar med ett fönster mörklagt och vad använder man då… jo svart markväv såklart! De som sitter tätt samåkte. Om nån tycker det ser trist ut så står det 500 tomatplantor under belysning till höger utom bild så det kändes rätt okej ändå.

Tack, kära deltagare för all entusiasm  och givande kvällar!

 

corona, pandemi, studiecirkel coronastajl irl, studieförbundet vuxenskolan, tomatnördar

Comments (5)

Kommentarer inaktiverade.