Skip to main content

Ätliga trädgården gömd i snö

I natt kom det en decimeter snö. Härligt! Önskar den får ligga ett tag så vi slipper varannandagsslasket. Spenderat morgonen med fotorunda både hemma och i byn. Så meditativt och jobbet får vänta.

 

Svårt att tro att det döljer sig en hel del ätligt under allt vitt, men igår fick jag faktiskt ihop en jättegod sallat av späd kål, spenatskräppa, mynta, citronmeliss och vitlöksblast från Ätliga skogsbrynet tillsammans med vinterportlak och löparfetblad från kallväxthuset. Jag brukar ta bort de grova bitarna och dela kålen i mindre delar, sen en god olja och lite vinäger över, klart.

 

Ätliga skogsbrynet

 

Lilla växthuset där vinterportlaken frodas och trädgårdslandet.

 

Det här öppna utrymmet kallar jag Torget. På sommaren finns här bord och stolar som används som avställningsytor. En av pallkragarna vintersåddes häromdagen, plus ett antal backar i stora växthuset.

 

Pumpaportalen som är perfekt för att kläs in av långa rankor och det sparar mycket utrymme i en begränsad trädgård.

 

Vildkålen Helgoländer Vildkohl  har fått en rejäl mössa. De blad som syns nu har tillkommet mellan oktober och december efter det att kålfjärilarna gett upp. Innan dess var plantorna helt kalätna.

 

Nya muren som blev precis lika snygg som jag tänkt mig inbäddad i snö. Funderar lite på vad som ska få klänga sig över den till sommaren, nåt ätligt förstås och nåt blommigt.

 

Trädgårdsbrunnen

 

Älskar när snön sätter sig som bollar på staketet

helgoländer vildkohl, meditation, vildkål, vintersallad, vinterträdgård

Comments (11)

Kommentarer inaktiverade.